fbpx

Bremen Airbus

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

Airbus in Bremen

Bij Airbus werd de Europese bijdrage aan het Internationale Ruimtestation ISS gecreëerd. De bevoorrading ervan op een hoogte van meer dan 400 km vormt een uitdaging voor ingenieurs: hoe komen water en voedsel bij de astronauten? Hoe leeft, slaapt en doet men onder gewichtloosheid? En hoe zwaar is een liter melk op de maan? In het Columbus-model en het originele Spacelab krijgt u spannende antwoorden. Tijdens de ruimtevaarttour kunnen de deelnemers over de schouders van wetenschappers kijken en ter plaatse ervaren hoe de experts op aarde contact houden met het team in de ruimte.

In 1961 begon het tijdperk van de ruimtevaart in Bremen: het waren de Noord-Duitse traditionele bedrijven Focke-Wulf, Hamburger Flugzeugbau en Weser Flugzeugbau die de ‘Entwicklungsring Nord’ oprichtten, die al snel als ERNO een erkende naam in de internationale ruimtevaart kreeg. Tegenwoordig is Airbus in Bremen als opvolger van ERNO een wereldwijd toonaangevend industrieel ruimtevaartcentrum voor ruimtetransport, bemande ruimtevaart en ruimterobotica. Airbus en het ingenieurswerk op de locatie Bremen maken grote Europese ruimtevaartprogramma’s mogelijk: projecten zoals het Internationale Ruimtestation ISS, de ruimtelaboratoria Spacelab en Columbus, het automatische bevoorradingsvoertuig ATV, de Europese draagraket Ariane en de exploratiemissies naar de maan en Mars zijn onlosmakelijk verbonden met de ruimtevaartexpertise van de Airbus-locatie Bremen. Bij Airbus krijgen ruimtevaartliefhebbers inzicht in onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot de ruimte.

Beleef de ruimtevaart van dichtbij!

Ruimterondleiding 1 tot 20 personen (groepen)
Inbegrepen: 
 • Rondleiding van 2 uur
 • Toegang tot diverse ruimtevaartuigen
 • Een kijkje achter de schermen
Al vanaf

€ 14,90 per Persoon (maximaal 20 personen per groep)

Over het pakket

Het model van de Columbus module is na renovatie sinds mei 2010 weer toegankelijk! Bremen is een van de belangrijkste ruimtevaartlocaties in Europa. De Europese bijdrage aan het International Space Station (ISS) kwam tot stand bij Airbus. Het bevoorraden ervan op een hoogte van meer dan 400 km daagt de ingenieurs uit: hoe komen water en voedsel bij de astronauten? Hoe is het om te leven, slapen en onderzoek te doen in gewichtloosheid? In het Columbus-model krijg je spannende antwoorden.
Weet jij eigenlijk hoe zwaar een liter melk is op de Maan, Saturnus of Venus? Probeer het. Beleef de ruimtevaart van dichtbij!

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • Uitgebreid koffieassortiment in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • Uitgebreid koffieassortiment in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.