fbpx

Bremen Schnoor

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

De Schnoor

De Schnoor of Schnoorkwartier is een van de absolute hoogtepunten van Bremen. Op slechts een paar honderd meter van het marktplein van Bremen bekoort deze unieke en oudste wijk van de stad zowel de lokale bevolking zelf als talloze bezoekers van over de hele wereld keer op keer.

De oude binnenstad dankt zijn naam “Schnoor” aan het Nederduitse woord voor “koord”, en er is geen betere manier om deze liefdevol gerestaureerde wijk te beschrijven: hier staan kleine, kleurrijke huizen en winkels als parels aan een touwtje langs steegjes. Zo smal dat je beide kanten met uitgestrekte armen kunt aanraken. Geen wonder dus dat de Amerikaanse krant New York Post de unieke straten van de Schnoor tot de ‘coolste’ ter wereld rekent.

Waar vindt u het Schnoorviertel?

Enigszins verborgen, maar toch midden in het centrum van Bremen, vind je het bijzondere juweeltje de Schnoor. Vanuit het hart van de stad met zijn marktplein, het stadhuis dat op de werelderfgoedlijst staat en het Roland-standbeeld, de Sint-Petri-kathedraal en de Bremer stadsmuzikanten, ligt de rustige wijk op slechts een paar meter afstand en op loopafstand. Wandel gewoon richting Domsheide. Vanaf daar heeft u toegang tot het Schnoorviertel vanaf de straat “Lange Wieren” of neemt u het pad via “Dechanatstraße” en “Am Landherrnamt”. Iets verder richting Ostertor brengt de Komturstraße of Materburg u naar uw bestemming. Richting de Weser vindt u het andere uiteinde van de “Marterburg”, die u ook rechtstreeks naar de Schnoor brengt.

Prikkel al uw zintuigen

in de wijk Schnoor (groepen)
Inbegrepen: 
 • Proeverij van verschillende kleine culinaire lekkernijen
Al vanaf

€ 13,50 per Persoon (minimaal 10 personen)

Over het pakket

Wat is die zoete geur die door de kronkelende steegjes zweeft? Smaakt een “Schnoorkuller” zout, chocoladeachtig of bitter? En hoe kun je de Schnoor ‘voelen’? Een rondleiding door de oudste wijk van Bremen, de Schnoor, zal een beroep doen op al uw zintuigen. Ontdek kleine steegjes, scheve huizen, charmante verborgen hoekjes en kunst en ambacht. Neem een kijkje in een typisch Schnoorhuisje, geniet van een ijsje of een ander culinair hapje en bezoek een zoetwarenmaker. En bij het Instituut voor de Nederduitse Taal kun je plattdeutsch horen en spreken.

 

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • Uitgebreid koffieassortiment in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • Uitgebreid koffieassortiment in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.